110.

sooo, on demand i guess i will start blogging in english. we'll see how this goes. if i know myself right swedish words will be written again in a week or two tops. i apologize in advance for any misspellings and grammatical errors, but i will give it a try.

i quite miss london! as im sitting in my "hybel" with trees, mountains and snow all around me in norway i can't believe i actually lived there not very long time ago.1 f-ing year spent in london.. im listening to a spotify playlist from last year and are feeling nostalgic. even if i did not always appreciate london when i was there, it is an amazing city and definitely my favourite city so far. i may even move back in the near future (after ive graduated from whatever that makes me earn som real money).

i miss all the drunken nights, to always have something fun to do, all nice people, the brittish accent, camden, cheap food and alcohol, sainsburrys, notting hill arts club on wednessdays, tons of gigs every night, markets, the parks, EVERYTHING. now i have to stop distracting myself from what i really have to do, study! even if i lived in england for a year, i don't recognize even halft of the words im about to learn. exasperating. demeanour. loquacious. acrimonious for example. here's the playlist btw: lalala

109.

borde egentligen ha studerat engelska ikväll eller möjligtvis gjort andra nödvändiga saker men nej, har läst igenom mina två gamla bloggar med regelbundet skrivande från 2007 och framåt. jag var inte bara väldigt snygg förr utan även otroligt rolig. vilket kap! ackack vart har tiden tagit vägen. nu ska jag försöka ta tag i lite viktiga saker iaf, så som att betala mobilräkningar och planera lite lägre på min jorden runtresa. sedan ska jag se walking dead och sova.

utdrag från min blogg några år bak i tiden (kollade på bröderna lejonhjärta med modern min):

jonathan: den som fångar henne död eller levande får 15 hästar
skorpan: den som fångar dig då?
mamma: den får 20 hästar…och en get

108.

nu befinner man sig sedan lite mindre än en vecka tillbaka högt uppe i fjällen i norge. fram till augusti ska jag tjäna ihop så mycket pengar som möjligt till min jorden runt resa (som jag måste ta mig tid att organisera om för femtioelfte gången och boka väldigt snart) och kan verkligen inte klaga på avsaknad av arbete just nu. mina första 5 dagar här arbetade jag sammanlagt 60 timmar, med högst 30 min rast per dag (ej inkluderat i timmarna). idag har jag haft min första dag ledigt, och jag har verkligen inte gjort någonting förutom en lite promenad. mina fötter har värkt så mycket under och efter jobb att jag haltat runt med tårar i ögonen medan det känts som jag gått på nålar. jag hoppas VERKLIGEN mina fötter har återhämtat sig nu under ledigheten, för vet inte om jag klarar 2 månader till med att rabbla upp "tänk på pengarna, jorden runt, pengar, jorden runt" i huvudet länge till för att överleva.
 
nog med klagande! här är otroligt fint, jag får god hotellmat att äta varje dag och bor i en mysig liten hybel med internet och tv. gick en liten runda idag runt hotellet och det är faktiskt första gången jag faktiskt hunnit reflektera över min omgivning, allt ser verkligen ut som en tavla! nästa gång jag är ledig ska jag låna ett par längåkningsskidor och bege mig ut, finns flera mils spår här. igår tackade jag ja till ännu ett arbete som jag kan börja på precis när denna anställning har slutat. här är otroligt vackert på vintern och flåm, där nästa jobb ligger, verkar vara finfint på sommaren så kan ju inte bli bättre! nej, nu ska jag bege mig till hotellet och få i mig lite mat.
 
utsikt utanför mitt fönster

107.

har äntligen tagit mig tid att gå igenom alla mina påsar med sparade minnen från olika händelser i den senare delen av mitt liv för att fylla min rumsdörr och garderobsdörr med dessa fantastiska påminnnelser om att livet faktiskt har varit rätt så roligt och händelserikt hittills.


rumsdörren är fylld av minnen bland annat från min tågluffning runt europa inkluderat interailkartan + biljett, bild från fotoautomat i berlin, bordsunderlägg med hälsning från världens bästa CS-host från bryssel, karta från nice, biljett för 1-dags vandring runt sjukt vackra cinque terre i italien, diverse museumbiljetter, hostelkort, infohäfte om anne franks museum, ficek forever-pin från mannen himelf, mina runt 20 festivalarmband, hyttkort till oslokryssning, bild på mig och min dåvarande crush hästpojken-martin, vykort från förr, namnbricka från min tid som guide och turistinformatör på kullabergs naturreservat, "stöt på mig"-intärnskämtspin för fäktare och min autograf från mitt första möte med håkan h för en härrans massa år sedan.


min garderobsdörr innehåller minnen från det senaste året vilket främst är från min tid i london inkluderande bordsunderlägg från stammispuben hawleys, konsertbiljetter, festivalbiljetter och program, kvitto för mina första dm:s från orginalbutiken runt hörnet från där jag bodde i camden, jättefina vykort från gamla stan i corfu town, klubbkvällsflyers, hp warner bros studio tourbiljett, självlysande armband från bästa festivalen bestival, tågbiljetter till bla manchester och glasgow, program för late night zoo (london zoo öppet för vuxna under kvällstid ink. alkohol och silent disco), musikalbiljetter och narniateaterbiljett med jonnys nästintill oläsliga "autograf" i nagelack.
 
 
 

106.

okej, vad har hänt sedan sist. typ ingenting. sökt fler jobb. ändrat mina planer inför jorden runtresan vilket gjort att jag inte bokat någon biljett än. drar förmodligen till oslo i nästa vecka för att leva på nudlar och tjäna cash i ett halvår. får se vad som händer med mitt ack så spännande liv (host harkel). önskar att jag skrivit dagbok under tiden i london. fy vad man levde jämnfört med här! visst, det är skönt att kunna chilla och få obegränsad mat (!!) och trygghet också, men till en viss måtta. stop i pressarna föresten. familjen som vanligtvis lever på 40% godis, 30% kycklinggryta, 20% kakor och 10% övrigt har skaffat ett gåband. har varit duktigt och gått på det varje dag hittills, förutom idag men till mitt försvar är det ju faktiskt lördag=helg.
 
har för övrigt gått och blivit tant här ute på landsbygden. dagliga nöjen innefattar landet runt, p1 (står inte ut med all svensk förfärlig rap på "ungdomskanalen"), go'kväll och på spåret. idag vaknade jag vid 8 och var jag på pingstkyrkans loppis och helsingborgs auktionsverk. ack så givande och angenämt helgnöje om jag får säga det själv. fyndade en oversize skjorta. var även en tripp förbi mormor och morfar. mormor ville ge mig min födelsedagspresent innan jag emigrerar. fastän jag var spänd på vad som kunde ligga i det välinslagna paketet bestämde jag mig för att vänta cirkus en månad till min födelsedag innan jag öppnar det.
 
dock började mormor prata på om klockor och att de håller bättre om man stänger av dem när de ej används + att jag fick en extra kedja "om jag inte skulle tycka om den andra" så kan möjligtvis gissa mig till vad jag kan tänkas få. annars så SPYR jag på family guy, kan verkligen inte kolla på skiten. finner inget som helst nöje i det programmet, och tro mig jag har försökt. efter att ha fått ur mig detta ska jag nu kolla på howl's moving castle och joina penny med att sova. imorgon blir jag med stor sannolikhet meddragen till familia för shopping (smakråd) med min fader (ej gud). adios

RSS 2.0